Homoäktenskap

Ytterligare en icke-fråga där statens inblandning är det som orsakar det aktuella problemet är frågan om homoäktenskap. Äktenskap är ett slags kontrakt som idag tillhandahålls av staten och som ger vissa skyldigheter och "rättigheter". Det finns ingen som helst anledning att äktenskapet ska vara en statlig angelägenhet, det skulle utan problem kunna tillhandahållas av privata aktörer som kyrkor, sekulära organisationer och kanske advokater. Dessa äktenskapskontrakt skulle då se rätt annorlunda ut beroende på vem som utfärdat dem, även om en viss standardisering antagligen skulle komma till efter ett tag. De som utfärdades av jurister skulle kanske vara lika det statliga kontrakt som finns idag och tillåta homosexuella att gifta sig medan de som utfärdades av till exempel katolska kyrkan antagligen skulle utesluta homosexuella och ställa krav på de som ingår i äktenskapet, till exempel skulle kanske de som gifter sig förbinda sig att inte använda preventivmedel eller utföra abort. Detta skulle då inte på något sätt vara fel (rent etiskt) eftersom kontraktet är helt frivilligt. Även mer udda äktenskap skulle vara tillåtna, som polygami. Förbudet mot polygami som finns idag är helt bisarrt och en kränkning av dessa något udda polygamisters rättigheter. Staten ska lämna folks privatliv ifred och låta frivilliga äktenskapskontrakt erbjudas på marknaden, all politisk debatt om homoäktenskap är överflödig.

Det är naturligtvis helt och hållet upp till var och en om de vill kalla detta kontrakt för äktenskap eller partnerskap eller vad som helst och det är självklart inte rätt att, som vissa verkar vilja, tvinga präster som är emot homoäktenskap att viga homosexuella. Det är en kränkning av dessa prästers rätt till sina egna kroppar och sina egna övertygelser, det gör ingen skillnad hur mycket du tycker att dessa präster är dumma och fördomsfulla.

I ett libertarianskt samhälle skulle det finnas plats för alla dessa företeelser och de som ansåg att andras livsstil var fel skulle vara tvungna att använda ord och inte våld för att förändra deras beteende. Idag använder olika intressegrupper tyvärr våld, alltså staten, för att driva igenom sina idéer. All lagstiftning baseras på hot om våld, när du bryter mot lagen kan polisen komma och använda våld mot dig för att tvinga dig att göra som staten säger. Låt oss hålla hela våldsapparaten utanför folks kärleksliv, staten är motsatsen till kärlek. Staten är våld, hot och förtryck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0