Politikers resonemang

Jag står just nu och lyssnar på Alliansens planer för att stimulera företagsamhet om de vinner valet. De pratar om att de tänker "satsa" på företagande genom att behålla "Rut"-avdraget och på andra sätt göra det lättare att driva företag. Vad är det här för resonemang? Hur totalt insyltad är man i mastodontstaten om man tror att det är staten och politikerna som stimulerar och tillåter företagande? Att lyfta en liten del av det gigantiska betongblock av skatter och regleringar staten lagt på sveriges befolkning är inte att stimulera företagande, det är bara att minska på förtrycket något. Detta leder till att mer välstånd skapas eftersom det enbart är under frihet människor kan skapa detta välstånd. Politikerna förtrycker lite mindre vilket leder till ökat välstånd vilket leder till att de sedan tar åt sig äran för de arbetstillfällen som skapats.

Politiker är till sin natur parasiterande på samhället. De har aldrig i egenskap av politiker skapat något välstånd, enbart omfördelat och/eller förstört det. Politikerna minskar samhällets välstånd, det är på grund av politikerna och staten som vi inte har full sysselsättning idag.

Det naturliga under laissez faire är full sysselsättning, ett massivt välståndsskapande med ständigt ökad köpkraft (för ALLA, inklusive de fattigaste) och en mycket hög innovationstakt (förutsatt att IP inte existerar). Att politikerna har förstört allt detta för att sedan släppa lite, lite på strypgreppet om ekonomin betyder inte att de stimulerar någonting.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0