Stat kontra samhälle

När jag sitter och lyssnar på diverse skitnödigt politiskt korrekta journalister och politiker på tv slås jag alltid av hur förvirrade de är när det gäller vissa grundläggande begrepp. Ett exempel på detta är hur de använder begreppen "stat" och "samhälle", de verkar i sin totala förvirring och okunskap tro att de betyder samma sak. Inget kunde vara mer fel.

Samhället är en grupp människor med olika sociala relationer, eller något liknande. Det finns säkert många definitioner här. Samhället är vi tillsammans kan man lite flummigt säga. Staten är något helt annat. Staten är en specifik organisation som har monopol på utövandet av våld och beskattning inom ett visst område. Inget annat. man kan inte säga att samhället går in och beskattar för att sedan dela ut pengarna annorstädes. Det är en lögn, det är staten som gör det. Den specifika organisationen som kallar sig för svenska staten.

En gång till: Staten och samhället är inte samma sak. De står tvärtom ofta i motsättning till varandra. Staten parasiterar på samhället. Sluta använda politiskt korrekt newspeak och börja kalla saker för vad de är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0